Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

jun 28, 2015

De beste acupunctuur punten om stress te verminderen, deel 2


Ingestuurd door: Admin

Dit is deel 2 in een artikel serie over de beste acupunctuur punten om te prikken om stress te verminderen.

In deel 1 heb ik de eerste 10 punten beschreven. Als je deze nog niet gelezen heb, doe dat dan eerst.

Lees dan over de overige 11 punten hieronder in dit artikel. Alle punten liggen op het hoofd!

Nog 11 acupunctuur punten voor stress

De volgende 11 acupunctuur punten kunnen je helpen tot rust te komen in stressvolle situaties.

Maag 6

Maag 6 Qi of Life Arnhem

De eerste keer dat iemand dit punt bij mij prikte voelde het alsof er een stroompje koel water langs mijn wang naar beneden liep, alle spanning in dat gebied liep zomaar weg.

Zonder dat we het in de gaten hebben, houden we spanning vast in ons gezicht en onze kaak als we gestrest zijn. Pas als we deze stress voelen wegstromen, hebben we in de gaten hoe ontspannen ons gezicht kan zijn. Maag 6 lost vastgehouden stress op in onze gezicht spieren. Het is een heel  levendige sensatie.

 

Galblaas 8

galblaas 8 Qi of life arnhem

Galblaas 8 vermindert stress en opent de geest. Als we veel stress hebben, zijn we niet in staat om helder te denken wat ons een gevoel van meer stress en gebrek aan controle geeft.

Galblaas 8 kan gevoelig zijn als je er flink op drukt, maar het is erg effectief als je het gevoel hebt dat je overbelast bent. Combineer het aandrukken van dit punt met wat basis ademhalingstechnieken en je ontspant, verfrist en verjongt de geest zo snel dat je weer in staat bent om helder te zien door de geestelijke mist.

 

Zhou Shui

Zhou Shui Qi of Life Arnhem

Dit is een geheim punt wat je niet in de tekstboeken zult terug vinden.  Eigenlijk zijn het zelfs 2 punten die heel dicht bij elkaar liggen. Het eerste punt ligt in het midden onder het externe achterhoofd uitsteeksel en het tweede ligt er ongeveer een cm boven. Als ik dit punt prik dan prik ik vanaf het tweede punt omlaag richting het eerste punt. Als je het zelf aandrukt met acupressuur zorg dan dat je druk ook omlaag gericht is. .

Dit niet standaard punt is echt fenomenaal bij stress. Het occiput is een aanhechtingsplaats voor de gezichtshuid die zich om de schedel wikkelt. Veel mensen hebben last van stress in de nek of de schouders. Dit punt prikken of aandrukken heeft ook effect op alle spieren in dat gebied. Het wekt een soort vloeibaar-vloeiend gevoel op in en rondom het hoofd. De geest wordt bijna onmiddellijk helder en de spieren in de nek, rug en schouders ontspannen zich bijna meteen. En gevoel van diepe ontspanning verspreidt zich door je hele lichaam en geest.

Anmian

Anmian Qi of Life Arnhem

Anmian is een geweldig punt bij stress vermindering, onrust, agitatie, palpitaties en zeurende spanningshoofdpijnen. De vertaling van de naam van het punt is 'Vredige Slaap' en het is inderdaad een zeer effectief alternatief voor het tellen van schaapjes voor diegenen die moeite hebben met in slaap vallen tijdens stressvolle 'Wat ben ik allemaal vergeten' perioden.

Ik zeg cliënten hun handen ineen te slaan in de nek, net onder het hoofd, zodat je nek en je hoofd ondersteund zijn. Plaats dan nu je duimen aan beide zijden op Anmian en til zachtjes via deze punten de basis van je schedel iets op. Het is een geweldige manier om de druk eraf te halen, vooral voor mensen wiens stress zich manifesteert als spanningshoofdpijn.

Point Zero

point zero Qi of Life arnhem

Als we langdurig onder stress staan, zijn onze lichamen constant in de 'aan' stand. Af en toe moeten we even resetten of van een sympathische (vecht-of-vlucht) staat naar een parasympathetische (rust-en-verteer) staat te kunnen gaan.

Ik heb gemerkt dat 'Point Zero' mijn cliënten helpt om zich diep te kunnen ontspannen. doordat het hun lichaam in een soort fysieke balans brengt. Elke cliënt verdient een uniek punt en recept wat hun verlost van waar je last van hebben. Maar telkens weer merk ik dat ik teruggrijp naar 'Point Zero', omdat dit punt mensen helpt om zichzelf even uit' te zetten.

 

Shen Men

Shen Men Qi of lIfe Arnhem

Bij elke nieuwe cliënt weet je dat je een goede eerste indruk moet achter laten, willen ze terug komen naar je praktijk. Mijn favoriete punt is er een in het oor en deze heet 'Shen Men'. Wat ik ook moet behandelen van rugpijn, tot misselijkheid, als ik 'Shen Men' toevoeg aan mijn behandeling dan was een vermindering van stress bijna gegarandeerd.

 

 

 

Drievoudige combinatie: Yintang, Blaas 2 en Driewarmer 23

Triple combo qi of life arnhem

Bij cliënten met extreem veel stress, die niet meer in staat zijn om hun gedachten te kalmeren, er gaat teveel om in hun hoofd, gebruik ik een combinatie van punten rondom de wenkbrauw.

Als ik Yin Tang, Blaas 2 en Driewarmer 23 prik aan beide zijden, dan zeggen mijn cliënten vaak dat ze het gevoel hebben helemaal te smelten van ontspanning.

 

 

Du mai 24

Du24 qi of life arnhemEen van mijn favoriete punten om de geest te kalmeren en stress te verminderen is ook wel Du mai 24. Net als veel andere Du mai punten, heeft DU24 een nauwe relatie met de hersenen en het hart. Als dit punt gestimuleerd wordt, geeft dat een groot gevoel van kalmte. De voordelen van dit punt kunnen worden geactiveerd door zowel acupunctuur als acupressuur als qigong.

Ik weet altijd zeker dat ik DU24 goed gevonden heb als mijn cliënt in slaap valt. Zodra ik de naald er weer uit haal, slaakt de cliënt vaak een onvrijwillige zucht. Het werkt elke keer weer als stress verlichter!

Soms wordt het punt ook wel het vakantie punt genoemd door cliënten. Soms gebruik ik dit punt ook in combinatie met andere punten, maar als stress verlichter werkt hij ook prima in zijn eentje.

Du mai 20

DU20 qi of life arnhem acupunctuurIk gebruik Du mai 20 bij ontzettend veel cliënten. Iedereen die ik in mijn praktijk zie heeft in meer of mindere mate wel last van stress en dit punt is een must have voor iedereen die een stress behandeling krijgt.

Als ik DU20 een keer niet gebruik bij cliënten die komen voor een stress behandeling, dan zeggen ze allemaal dat de behandeling dit keer niet zo goed was als de vorige keer. Veel mensen voelen zich onmiddellijk ontspannen als ik DU20 prik. Ik krijg nu zelfs verzoeken van cliënten om juist dit punt te prikken!

Lees hier meer over DU20 en zijn exacte locatie.

 

Iedereen reageert weer anders op acupunctuur punten. Zeer waarschijnlijk zul je niet van al deze punten het resultaat merken.

Probeer ze alle uit en vergeet ook niet de punten uit deel 1 van deze artikel reeks en kijk welke punten voor jou het beste werken. Zodra je weet wat voor jou het meeste effect heeft, heb je je eigen stress verlagende formule gevonden!

Vind je het lastig alle punten bij jezelf te vinden en wil je hier hulp bij? Of wil je wel eens ervaren hoe het voelt als de punten geprikt worden in plaats van ze aan te drukken? Maak dan nu een afspraak bij mij voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur