Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

mei 21, 2015

De beste acupunctuur punten om stress te verminderen, deel 1


Ingestuurd door: Admin

acupunctuur bij stress qi of life arnhemIedereen heeft een eigen reactie op stress. Sommige mensen gaan op vakantie naar de zon. Anderen drinken een glas extra wijn. Veel mensen kopen zaken die ze eigenlijk niet nodig hebben. Weer anderen negeren de stress.

Welke reactie op stress ook de jouwe is, ze hebben allemaal hun nut, ervan uitgaande natuurlijk dat niemand eronder lijdt of failliet gaat. Maar veel manieren om met stress om te gaan zijn onrealistisch, onhandig of niet vol te houden. Hoeveel van ons kunnen er nou met het vliegtuig naar de Caribische eilanden gaan elke keer als het leven te stressvol is?

Acupunctuur behandelingen, evenals de theoretische principes van acupunctuur, hebben veel te bieden als het gaat om lange termijn stress vermindering. Maar wat nou als het gaat om stress verlichting op het moment zelf? Je staat op het punt om een grote presentatie te geven. Je wacht op de resultaten van je examen. De turbulentie van je vlucht wordt maar niet minder. Verschillende acupunctuur punten kunnen jou helpen kalmeren.

Een belangrijk criterium was dat het punt bereikbaar moest zijn om zelf-acupressuur op uit te oefenen, zodat zowel naalden als een acupuncturist niet nodig zijn om toch voordeel te hebben van deze punten. Je kunt ze altijd en overal aandrukken wanneer je onmiddellijke stress vermindering nodig hebt!

21 beste Acupunctuur punten tegen Stress

Hier zijn 21 acupunctuur punten, die jou helpen tot rust te komen in stressvolle situaties. Druk ze aan op je werk, in het vliegtuig, in de lift of waar dan ook.

Nier 1 acupunctuur qi of life arhemNier 1

Er is 1 punt onderop de voetzool die geweldig werkt bij het verminderen van stress,. Nier 1 is het eerst punt van de Nier meridiaan en staat bekend om energie naar beneden te trekken. Dit kan heel nuttig zijn voor mensen die teveel in hun hoofd zitten en die te veel denken en piekeren. Dit punt verbind je met de aarde en grond jou, dit zorgt ervoor dat je je met groter helderheid vooruit kan bewegen. Acupressuur doen op Nier 1 voor je gaat slapen doet ook wonderen bij slapeloosheid die het gevolg is van stress.

Omdat dit punt op de Nier meridiaan ligt, helpt het de reserve energie weer aan te vullen voor het hele lichaam, welke vaak uitgeput raakt in tijden van veel stress. Als het laagste punt van het lichaam, herinnert Nier 1 je er aan dat hoe stressvol de dingen ook kunnen worden, je een solide basis hebt om dit aan te kunnen. Dit punt is ontzettend makkelijk te masseren en het is nog beter als je een partner hebt die dit voor jou wil doen!

Milt 4 acupunctuur qi of life arnhemMilt 4

Mijn favoriete punt om stress te verminderen is Milt 4. De milt wordt niet alleen geassocieerd met de vertering van voedsel, maar ook met de vertering van onze gedachten en belevenissen. Het behandelen van de Milt meridiaan om een analytische geest te kalmeren en het herkauwen van gebeurtenissen te verminderen is enorm nuttig bij de behandeling van stress.

Ik heb gemerkt dat Milt 4 het meest effectieve punt op de Milt meridiaan is voor dit doeleinde. De locatie van het punt, op de binnenzijde van de voet, draagt bij aan zijn stress verlagende eigenschappen. Vaak is het een wat gevoelig punt, welke helpt mensen uit hun hoofd en weer in hun lichaam te krijgen.

Maag 40 acupunctuur qi fo lifeMaag 40

Veel cliënten die bij mij binnenkomen met stress klachten, zeggen dat Maag 40 gevoelig is. Aan het einde van de eerste behandeling hebben de spieren rond dit punt zich ontspannen en voelt de cliënt zich rustig en vredig. Dit gevoel houdt vaak meerdere dagen aan. Vanuit een Westers perspectief, heeft Maag 40 invloed op de bloedcirculatie naar het digestieve systeem en verhoogt het maagsapafscheiding, waardoor het para-sympathische zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dit punt ligt ook boven de diepe fibulaire zenuw en de voorste scheenbeen slagader, de belangrijkste bloedtoevoer naar het onderbeen. Mensen die gestrest zijn, hebben vaak extra spanning in hun bovenlichaam, wat leidt tot een gespannen nek, hoofdpijn en oppervlakkig ademen. Het is mogelijk dat de verhoogde bloedtoevoer in het onderbeen, als gevolg van Maag 40, helpt deze extra spanning uit het bovenlichaam weg te trekken, waardoor je je kalmer en meer ontspannen voelt.


Maag 40 staat bekend om zijn vermogen Flegma te verwijderen. Daarbij kalmeert het ook de geest en is het punt goed voor de borst, waar je hart zit. Het punt heeft al deze eigenschappen,omdat Maag 40 het punt is op de Maag meridiaan waar een tweede meridiaan ontspringt die naar de Milt, de borst en als laatste de keel gaat.

Als mensen enorm gestrest zijn, zeggen ze wel eens het gevoel te hebben dat hun hart in hun keel zit. Of ze zeggen dat ze het gevoel hebben een brok in hun keel te hebben. Als ik dit hoor dat zet ik automatische Maag 40 op mijn lijstje van te prikken punten, omdat dit punt een directe verbinding heeft met zowel het hart als de keel. Hierdoor is het een uitstekend punt om in te zetten bij stress klachten die zich op deze manier manifesteren. Ook is het een heel makkelijk punt om zelf acupressuur op uit te oefenen. Het kan gevoelig zijn als je erop drukt.

Milt 9 acupunctuur qi of life arnhemMilt 9

Milt 9 is een geweldig punt om stress mee te verlichten, vooral bij mensen die veel spanning hebben in hun trapezius spieren. Milt 9 vermindert strakte en spanning van deze spieren, wat er niet alleen voor zorgt dat de stress minder wordt, maar vermindert ook occipitale hoofdpijn evenals strakheid over de pectoralis spieren en de voorste nekspieren. Dit punt is vaak heel gevoelig bij mensen die veel stress hebben, vooral bij vrouwen.

 

 

Galblaas 34 acupunctuur qi of life arnhemGalblaas 34

Ik heb wonderbaarlijke dingen gezien en gevoelt tijdens het prikken van Galblaas 34. Op school leren we dat GB34 het meesterpunt is voor alle soorten spierpijn, vooral als de pijn zich ergens langs de Galblaas meridiaan bevindt. Maar het is me ook opgevallen dat Galblaas 34 de "bel van stress" laat barsten die mensen om zich heen hebben.

Als ik dit punt prik, zie ik vaak mensen hun ogen sluiten en ze reageren minder goed op mijn vragen als ze zich steeds verder ontspannen. Ik denk dat de magie van dit punt te maken heeft met het autonome zenuwstelsel. Als mensen in de vecht-of-vlucht modus zitten, en dit is veel te vaak het geval, dan spannen hun spieren zich aan en creëren zo een harnas of pantser om hen heen. Als de zenuwen zich ontspannen door Galblaas 34 te prikken, ontspannen de spieren ook en laten de mensen "los". De stressbubbel knapt en ze kunnen zich eindelijk ontspannen.

Pericard 8 acupunctuur qi of life arnhemPericard 8

Pericard 8 is makkelijk bereikbaar voor zelf-acupressuur (zie plaatje). Je kunt onmiddellijk de spanning voelen wegtrekken als je het punt masseert. Binnen het systeem van meridianen acupunctuur is de Pericard meridiaan gepaard met de Lever meridiaan, dus door dit punt aan te drukken balanceer je de Lever meridiaan en de Lever zelf. Dit is belangrijk omdat de meeste stress patronen, vanuit een acupunctuur perspectief, verbonden zijn aan de Lever. Daarbij is de Pericard meridiaan ook DE meridiaan als het gaat om hoofdpijn, maagpijn en andere digestieve klachten, slaap problemen, eigenlijk alle symptomen die veroorzaakt of verergert kunnen worden door stress.

 

Hart 3 acupunctuur qi of life arnhemHart 3

Hart 3, als het he sea punt van de Hart meridiaan, wordt binnen de klassieke acupunctuur gebruikt om rebellerende qi tegen te gaan.

Stress, spanning en regelmatig je eigen grenzen voorbij rennen kunnen allemaal dit soort rebellerende qi veroorzaken. Hart 3 zorgt ervoor dat alles weer in de goede richting gaat stromen en dit helpt jou weer te centreren en minder gestrest te zijn.

 

Maag 20 acupunctuur qi of life arnhemMaag 20

Het punt wat ik het meeste inzet bij gestreste cliënten is Maag 20. Het opent het diafragma en creëert een bewegende sensatie door de borst en de buik.

Cliënten waarbij ik dit punt prik zijn onmiddellijk in staat om dieper adem te halen. Bijna altijd laten ze weten dat ze het gevoel hebben alsof er een last van hun borst is verdwenen.

 

 

Ren Mai 17 acuounctuur qi of life arnhemRen Mai 17

Ook Ren Mai 17 is een prima punt om in te zetten bij druk op de borst. Dit punt opent de borst en vergroot het bewustzijn van je ademhaling. Als we stress hebben, houden we vaak onze adem in. Ik kan je aanraden om met drie vingers dit punt, in het midden van je borst, te masseren. Je kunt er ook zachtjes op tappen, terwijl je diep adem haalt, elke keer als je last hebt van stress en/of spanning. Als je de goede locatie hebt gevonden van het punt, dan kan het wat gevoelig zijn.

Bij mensen die heel veel last hebben van stress, kan ik aanraden om een hand over Ren Mai 17 te leggen en de andere over Yin Tang, een punt op het voorhoofd midden tussen de wenkbrauwen. De verbinding tussen deze twee punten helpt het zenuwstelsel te kalmeren, terwijl je het hart opent voor nieuwe mogelijkheden en er meer ruimte ontstaat voor een diepe ademhaling. Probeer het eens!

Nier 27 acupunctuur qi of life arnhemNier 27

Nier 27, welke gelokaliseerd is op de onderrand van het sleutelbeen, zet aan tot dieper ademhalen en een meer open borst houding. Deze beide dingen helpen om fysieke symptomen te verlichten die bijdragen aan en afkomstig zijn van stress.

Soms wrijf ik een grondende en kalmerende essentiële olie, zoals sandelhout of lavendel, op dit punt. Dit is iets wat jij makkelijk zelf thuis kunt doen als je je gestrest voelt.

 

Dit zijn de eerste 10 stress verminderende punten. Lees volgende keer in deel 2 de andere 11 punten, welke allemaal op het hoofd gelegen zijn!

Vond je het een leuk, interessant of leerzaam artikel of heb je er iets aan toe te voegen, dan zou ik het leuk vinden als je dat hieronder via het commentaar veld zou willen delen.

Heb je last van stress en wil je weten hoe ik je daar middels acupunctuur vanaf kan helpen? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur