Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

sep 1, 2016

Opgeblazen gevoel? 10 tips om hier mee om te gaan


Ingestuurd door: Admin

Opgeblazen gevoel? 10 tips om hier mee om te gaan

Opgeblazen gevoel qi of life arnhem

Een opgeblazen gevoel en een slechte spijsvertering zijn problemen die ik vaak tegen kom in mijn praktijk. Vaak kun je hier zelf op heel eenvoudige wijze al veel aan doen.

Hieronder noem ik 10 tips die hier een oplossing voor bieden:

Kauw je eten

Eet langzaam en kauw goed op je eten. Te snel eten zorgt ervoor dat je te veel lucht inslikt en dit zorgt voor een opgeblazen gevoel. Je kunt dat opgeblazen gevoel voorkomen door meer op je eten te kauwen. Hierdoor belast je je milt minder, Chinees gezien is deze verantwoordelijk voor de vertering. Het geeft ook een voldaan gevoel als je beter op je eten kauwt en er meer van geniet. Vaak eet je dan ook minder.

Het duurt ongeveer 20 minuten voor je maag een signaaltje stuurt naar je hersenen dat je vol zit. Dus door langzamer te eten en beter te kauwen terwijl je geniet van de smaken in je mond voorkom je ook een opgeblazen gevoel doordat je te snel en te veel eet.

Kauw het liefst 20x per hap. Meer is altijd goed! Als je je eten goed kauwt dan wordt het verteringsenzym amylase vrijgegeven in het speeksel. Dit breekt zetmeel en koolhydraten af. Onverteerde koolhydraten zijn een grote oorzaak voor een buikje, dus door ervoor te zorgen dat je eten goed is verteerd voordat het in de rest van je digestieve systeem terecht komt, voorkomt ook een opgeblazen gevoel.

Drink warme vloeistoffen

Ik raad je aan om te stoppen met ijskoud te drinken, vooral tijdens maaltijden. De digestieve organen zijn gemaakt van gladde spieren en spieren houden van warmte. De inname van kou verzwakt je spijsverteringssysteem. Warme dranken helpen je spijsverteringssysteem te ontspannen en je spijsverteringssysteem wordt er op den duur sterker van en dit vermindert het opgeblazen gevoel. Onthou ook dat je je meeste vloeistoffen tussen de maaltijden door drinkt en dat je tijdens de maaltijd alleen kleine slokjes drinkt.

Leer gember kennen

Mijn favoriete oplossing voor een opgeblazen gevoel is een kopje gember thee, liefst zelfs voor de maaltijd. Een vers gesneden gember wortel gebruiken is daarvoor het allerbeste. Giet gekookt water over de gesneden wortel, dek het af en laat het ongeveer 5 minuten staan.

Gember stimuleert de aanmaak van speeksel, gal en maagsap. Dit helpt het fermenteren van voedsel tegen te gaan in je spijsverteringskanaal. Daarom kun je gember het beste gebruiken voor de maaltijd. Gember helpt ook de spieren in je digestieve kanaal te ontspannen en dit helpt weer vastzittend gas los te laten. Daarom kan het ook na de maaltijd helpen.

Een andere thee die heel goed helpt bij een opgeblazen gevoel en winderigheid is een kopje pepermunt thee met plakjes gember en wat honing. Ik laat de thee een flinke tijd trekken zodat de gember lekker zacht wordt en wat van de zoetheid van de honing opneemt. Na het drinken van de thee, eet ik dan de gember plakjes op. Deze zet ik vooral in voor de feestdagen en hij stelt me nooit te leur!

Een combinatie van gewelde zaden kan ook erg goed werken bij een opgeblazen gevoel. Grijp een kopje en doe daar een kwart theelepel in van de volgende zaden: heel komijn zaad, koriander zaad en venkel zaad. Giet hier warm water overheen en leg er een deksel op op de vluchtige oliën in het kopje te houden. Al deze kruiden worden binnen de Chinese Geneeskunde en Ayurveda gezien als voordelig voor het spijsverteringssysteem. Ze verminderen gasvorming en een opgeblazen gevoel. Je kunt er ook nog wat kardemom, plakjes gember en een beetje "maple syrup" aan toevoegen om het drankje wat lekkerder te laten smaken.

Let op je reactie op bepaalde voedingsmiddelen

Een opgeblazen gevoel kan ook een teken zijn dat je intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Let er eens op wanneer je je het meest opgeblazen voelt. Is dat na het eten van een boterham of pasta bv? Of na het eten van soja of tofoe? Of misschien na het eten van yoghurt of kaas? Sommige buiken kunnen niet zo goed tegen een of meer van deze voedingsmiddelen.

Merk je nou op dat je inderdaad niet zo goed tegen bepaalde voedingsmiddelen kunt, eet dan een week of 2 even geen tarwe, melkproducten en soja producten. Begin dan vervolgens een voor een deze producten weer toe te voegen aan je dieet. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd geeft om op te kunnen merken hoe je lichaam reageert op deze voedingsmiddelen. 24 uur bv.

Eet met de seizoenen mee

Als je nu gemerkt hebt dat je inderdaad bepaalde voedingsmiddelen beter kunt laten staan, dan is het zeker een goed idee om met de seizoenen mee te eten. Eet geen salades meer na de lente en de zomer. Kook of verwarm je eten in de herfst en de winter. Eet voedsel dat natuurlijk groeit in de tijd van het jaar waarin jij je bevindt. En als je niet weet welke dat zijn, koop dan je groente en fruit op de markt!

Geniet van een ochtend cocktail

Neeeee, niet zo'n cocktail ;-) Maak voor jezelf de volgende cocktail elke ochtend: vers geperst sap van een halve citroen en een theelepel olijfolie, gemixt in 2 glas met water. Mijn cliënten die dit doen hebben geen pillen nodig voor brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel of andere maag/darm klachten.

Wrijf over je buik

En als je buik dan toch opgeblazen is, wrijf dan met je handen met de klok mee over je buik om het opgeblazen gevoel te laten afnemen.

Ik heb dit geleerd van mijn Qi-gong leraar, hij leerde me dit om mijn centrum mee op te warmen en zo de Milt en de Maag Qi te stimuleren en mijn vertering aan te sturen. Vooral vrouwen klagen in mijn praktijk over een opgeblazen gevoel en dit helpt hen altijd. Ik raad je aan 10 cirkels per dag te doen.

Chinees gezien wijst een opgeblazen gevoel en indigestie erop dat de qi in de buik belemmerd is, dus zelf massage kan helpen de stroming weer te herstellen en de functies van de digestieve organen te reguleren.

Een andere vorm van zelf massage is deze: Gat comfortabel op je rug liggen en plaats 1 hand (rechts voor vrouwen en links voor mannen) net boven je navel. Plaats je andere hand bovenop de eerste en cirkel ze samen rond je navel. Doe dit 100 keer. Cirkel vervolgens met beide handen de andere kant om en doe dit nog eens 100 keer.

Masseer dit punt

SJ6 qi of life arnhem

Je kunt ook het punt Driewarmer 6 of San Jiao 6 (SJ6) masseren. Je vindt dit punt op de achterkant van je pols, ongeveer een handbreedte boven de pols plooi (zie plaatje).

Wanneer je dit punt prikt, lost het opgeblazen gevoel bijna onmiddelijk op. Met acupressuur moet je het wat langer volhouden, maar het werkt net zo goed. Geef ongeveer 2 minuten lang druk op het punt, wissel links en rechts af, tot je verbetering voelt.

Het mooie van acupressuur is dat je je geen zorgen hoeft te maken of je nou wel de precieze plek hebt gevonden. Het hele gebied is goed voor je. Ga op zoek naar een gevoelig plek in dat gebied en je bent op de juiste plek.

Ga een stuk wandelen

Dit is echt de beste oplossing tegen een opgeblazen gevoel. Ga lekker een flink stuk wandelen na een grote maaltijd. Het hoeft ook geen lange wandeling te zijn. Net voldoende lichamelijke beweging om je spijsverteringssysteem te stimuleren.

Op de bank neerploffen vertraagd je spijsvertering en die stagnatie zorgt voor een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel. Quality time doorbrengen met de personen waar je van houdt is toch heerlijk? Dus ga lekker wandelen met je partner of met je familie tijdens de feestdagen bv.

Heb jij vaak last van je maag of darmen en wil je hier een structurele oplossing voor? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en we kijken wat ik voor je kan doen.

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur