Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

sep 28, 2015

'Waarom prik je dat punt?' Dikke Darm 11


Ingestuurd door: Admin

In dit nieuwe artikel in de serie "Waarom prik je dat punt? gaan we het hebben over het punt Dikke Darm 11. Dit punt wordt gezien als een van de belangrijkste acupunctuur punten van het hele lichaam vanwege zijn enorm brede inzet bij diverse klachten.

Dikke Darm 11 - ook bekend als Quchi (Chinese naam), Pool at the Crook (Engelse vertaling) en LI11 (acupuncturisten lingo) - is gelokaliseerd aan de laterale (duimzijde) kant van de elleboogplooi (zie plaatje).

Use the Pool to Cool

Toen ik nog acupunctuur studeerde, maakte ik rijmpjes en andere ezelsbruggetjes om de functies van de punten te onthouden. Het rijmpje dat ik gebruikte voor Dikke Darm 11 was “use the pool to cool.”

LI11 qi of life arnhem

Dit betekent dat je het water in de bocht gebruikt om mensen af te koelen. De meeste bekende actie van Dikke Darm 11 is dan ook hitte klaren.

Dikke Darm 11 is HET punt om koorts omlaag te brengen. Het punt wordt ingezet bij veel symptomen die, in ieder geval vanuit een acupunctuur standpunt, te maken hebben met overmatige hitte. Hier onder vallen bv een pijnlijke keel, rode en jeukende ogen, uitslag, hypertensie, excessieve dorst, tandpijn en sommige hoofdpijnen.

Voor hitte gerelateerde symptomen die zich voordoen in het onder lichaam, wordt Dikke Darm 11 meestal gecombineerd met punten op andere meridianen die over de benen lopen. Bv. Dikke Darm 11 in combinatie met 1 of meerdere punten op de Milt meridiaan, wordt gebruikt bij heftige menstruele bloedingen (wat vaak gezien wordt als een teken van hitte). Voor constipatie als gevolg van hitte en droogte, wordt Dikke Darm 11 gecombineerd met Maag 36.

Beschermer van de bovenste ledematen

Na het klaren van hitte, is het aanpakken van problemen in de bovenste ledematen de meest gebruikte functie van Dikke Darm 11.

De Dikke Darm meridiaan begint bij de wijsvinger en loopt via de arm omhoog naar het gezicht, waar hij eindigt net naast de buitenkant van de neusvleugel. Het grootste deel van de meridiaan bevindt zich op de arm. Met de uitzondering van Dikke Darm 4, wordt Dikke Darm 11 gezien als het meest krachtige punt voor het oplossen van problemen langs het verloop van de Dikke Darm meridiaan, vooral rond de elleboog en de schouder.

Mensen die last hebben van een tennis elleboog (laterale epicondylus), golfers elleboog (mediale epicondylus), artritis van de elleboog of wat voor klachten aan de elleboog dan ook, krijgen zeker Dikke Darm 11 gezet. Rotar Cuff syndroom, Frozen shoulder en elke andere schouderklacht worden ook geholpen door het punt Dikke Darm 11. Bepaalde soorten Carpaal Tunnel Syndroom kunnen ook verbeteren door Dikke Darm 11 te gebruiken, omdat deze in de buurt ligt van de onderarm strekspieren, welke vak betrokken zijn bij polspijn.

Boost je immuniteit

Hoewel het punt traditioneel gezien niet bekend staat om zijn immuun boostende eigenschappen, wordt Dikke Darm 11 soms nog wel eens preventief ingezet om de strijd aan te gaan met griep en/of verkoudheid en andere immuun-aantastende condities.

Een van de bekendste stylen van Japanse Acupunctuur (Kiiko Matsumoto’s), ziet Dikke Darm 11 zelfs als het meester immuniteitspunt van het lichaam. Het is eigenlijk een punt dat net onder en iets naar buiten ligt ten opzichte van Dikke Darm 11. De exacte locatie van het punt wordt vaak bepaald door waar het het gevoeligst is, deze plek is het meest effectief om te behandelen.

En ook al zijn er geen symptomen van hitte of problemen in de bovenste ledematen, dan nog gebruik ik Dikke Darm 11 vaak in deze tijd van het jaar om het immuun systeem een flinke boost te geven. Als je griep- of verkoudheidssymptomen voelt aankomen, probeer dan eens in het gebied van Dikke Darm 11 te voelen naar het meest gevoelige plekje. Druk daar dan op en masseer het regelmatig.

Vond je dit een fijn artikel? Dan zou ik het leuk vinden als je me dit liet weten via het commentaar veld hieronder.

Voel je griep- of verkoudheidssymptomen aankomen of heb je last van een van de andere hierboven genoemde klachten en wil je hier van af? Maak dan een afspraak met me, ik help je graag.

Heb je mijn gratis ebook al gedownload?

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur