Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

nov 28, 2015

'Waarom prik je dat punt?' Galblaas 34


Ingestuurd door: Admin

Waarom prik ja dat punt? Galblaas 34

Vandaag weer een nieuw artikel in de serie, waarom prik je dat punt?. Dit keer een makkelijk bereikbaar en breed inzetbaar punt op het onderbeen.

Galblaas 34, ook bekend als Yanglingquan (Chinese naam), Yang Mound Spring (Engelse naam) and GB34 (acupuncturisten lingo), is gelokaliseerd met onder de knie aan de laterale (kleine teen) kant van het been (zie onderstaand plaatje).

Je vindt dit punt door je vinger langs de zijkant van je been omhoog te laten glijden tot je een botvormig uitsteeksel voelt. Dat is de kop van de Fibula (bot). Galblaas 34 ligt net iets onder en iets naar voren van waar dit bot uitsteekt.

Je kunt dit punt zelf aandrukken om stijve spieren en/of een stijf gevoel langs de zijkant van je lichaam te verlichten en om je Lever Qi te ondersteunen iets ontspannender te worden.

Waarom acupuncturisten Galblaas 34 vaak inzetten

Verlichting van stijve spieren en gewrichten

Klassieke Chinese teksten refereren aan Galblaas 34 als het meest belangrijke punt voor het behandelen van de "zenuwen". Zenuwen zijn taaie weefsels, zoals pezen en ligamenten, die de spieren verbinden met het bot en botten met elkaar verbinden.

Galblaas 34 qi of life arnhem

Galblaas 34 is een van de meeste gebruikte punten bij stijfheid en spanning in de spieren en de gewrichten.

Dit acupunctuur punt wordt, vanwege zijn ligging, veel ingezet bij de behandeling van stijve spieren en gewrichten in de onderste helft van het lichaam. Acupunctuur behandelingen voor pijn in de knieën, kuiten en voeten zullen naar alle waarschijnlijkheid dit punt bevatten. Hardlopers die last hebben van Achilles tendinitis, fasciitis plantaris en / of scheenbeenirritatie zullen Galblaas 34 ook terug zien in hun behandeling.

Galblaas 34's zenuw-verjongende mechanisme is echter niet alleen beperkt tot de benen en de voeten. Het punt werkt ook bij de behandeling van een stijve nek en stijve schouders, als ook bij spier of gewrichtsproblemen in de armen en de handen. Acupunctuur behandeling voor een tennisarm bijvoorbeeld, maakt ook gebruik van Galblaas 34.

Heb je pijn aan de zijkant van je lichaam?

Een andere belangrijke indicatie voor het gebruik van Galblaas 34 is pijn of een gevoel van volheid van de zijkant van het lichaam, vooral rond het borst of ribben gebied. Dit is waarom:

Alle meridianen hebben iets wat het He-Sea punt wordt genoemd, een punt gelokaliseerd in de buurt van een knie of een elleboog. He-Sea punten zijn verbindingspunten, waar het meer distale gedeelte van het lichaam (de extremiteiten) zich beginnen te fuseren met de binnenkern (de romp en de organen).

Galblaas 34 is het He-Sea punt van de Galblaas meridiaan, welke langs de zijkant van het lichaam loopt. Dit betelend dat Galblaas 34, meer dan elk ander punt op de Galblaas meridiaan, een direct effect heeft op het midden van het lichaam in het verloop van de meridiaan. Over het algemeen betekent dit het deel van het lichaam rond de ribben.

Jouw Lever Qi houdt van Galblaas 34

Omdat Galblaas 34 spanning en strakheid oplost langs de zijkant van het bovenlichaam, is het een vaak gebruikt punt bij de behandeling van Lever Qi Stagnatie, iets waar wij in het Westen frequent last van hebben.

Lever is het systeem dat verantwoordelijk is voor de soepel stroom door het lichaam. Als zodanig is dit systeem direct beïnvloedbaar door zaken die ons spanning geven, dit vertaald zich bijvoorbeeld in emotionele stress, een stijf postuur, niet diep genoeg ademen, de kaken op elkaar klemmen etc. Als er geen soepel stroming is, krijgen we last van wat wij acupuncturisten stagnatie symptomen noemen.

Stagnatie symptomen omvatten onder andere pijn, specifieker pijn die voelt als druk, uitzettende pijn of beperkende pijn. We kunnen dan bijvoorbeeld ook last hebben van frustratie en geïrriteerdheid, DE symptomen van een Lever Qi Stagnatie en een gevoel van druk of "vastzitting" van de zijden van het bovenlichaam.

In de acupunctuur is elk orgaansysteem gekoppeld aan een andere en de Lever is gepaard met de Galblaas. Dit betekent dat punten op de Galblaas meridiaan direct invloed hebben op Lever gerelateerde problemen. Dus Galblaas 34, vanwege zijn relatie met de Lever, zijn locatie en het feit dat het een He Sea punt is, wordt vaak ingezet bij de behandeling van Lever Qi Stagnatie.

En omdat Lever Qi Stagnatie hier zo vaak voor komt, is Galblaas 34 een geweldig acupressuur punt om in je zelfhulp gereedschapskist te hebben zitten, zodat je het tussen de behandelingen in kunt gebruiken.

Herken je de symptomen genoemd bij Lever Qi Stagnatie of heb je last van spierpijn of gewrichtproblemen en wil je hier van af? Maak dan een afspraak, ik help je graag!

Heb je mijn gratis ebook al gedownload?

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur