Nieuws

Pagina 1 van 4  > >>

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

okt 18, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

In november ga ik iets super gaafs doen, ik vertrek naar sicilie om daar italiaanse mannen van hun erectie stoornis af te helpen!

aug 11, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Inmiddels heb ik al tientallen mensen succesvol behandelt die last hebben van oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd.

 

Home

apr 14, 2016

'Waarom prik je dat punt?' Long 7


Ingestuurd door: Admin

'Waarom prik je dat punt?' Long 7

Ik denk dat je wel goed wil opletten tijdens het lezen van deze editie van de doorlopende serie Waarom prik je dat punt? die de werking van de meest populaire acupunctuurpunten uitlegt.

Het weer is wisselvallig en veel mensen om je heen, en jij misschien ook, zijn grieperig of verkouden. Meer nog dan anders, kan jouw immuunsysteem wel wat extra TLC (Tender Love & Care) gebruiken. En ik heb daar precies het acupunctuur punt voor.

Long 7, ook bekend als Lieque (Chineese name), Broken Sequence (Engelse vertaling) en LU7 (acupuncturisten lingo), is gelokaliseerd aan de duimzijde richel van je pols.

Om Long 7 te vinden, maak je het duim omhoog "ok" teken. Als je dat doet dan zie je een kuiltje bij de basis van je duim (ook wel anatomische snuifdoos genoemd). Vanaf dat kuiltje gezien, ligt Long 7 ongeveer 2 vingerbreedtes omhoog in de richting van je elleboog. Glij met je vinger vanuit het kuiltje langzaam omhoog totdat je een deukje voelt tussen 2 pezen (zie plaatje). Dat is Long 7.

Sleutelpunt voor het boosten van je immuunsysteem

Long 7 qi of life arnhem

Long 7 is het belangrijkste punt bij het behandelen van kou en griep symptomen, inclusief hoesten, keelpijn en koorts, verstopte neus, hoofdpijn en een stijven nek.

Binnen de acupunctuur worden veel van deze symptomen veroorzaakt door een invasie van Wind. Long 7 werkt door de Wind te verjagen uit je lichaam. Wind komt het lichaam binnen via de basis van je nek en dat is waarom Long 7 HET punt is voor dat stijve nek gevoel dat we vaak hebben voor we verkouden worden. Dat is ook waarom acupuncturisten hun cliënten vaak aanraden om een sjaal te dragen.

Regelmatige acupunctuur behandelingen, waar in deze tijd van het jaar de kans groot is dat Long 7 gebruikt wordt, zijn ideaal om je immuun systeem op kracht te houden. Maar als je Long 7 kent, kun je aanvullend op je acupunctuur behandeling ook zelf met acupressuur aan de slag wanneer je dat wil. Druk gewoon ferm op het punt of gebruik een draaiende beweging om het gebied van Long 7 te masseren.

Long 7 is een van de 4 punten die onderdeel zijn van de Acupunctuur Griep Prik, een 4 punten acupressuur routine die helpt om je immuun systeem te boosten.

Teveel aan het appen? Probeer Long 7 tegen duim pijn

Naast dat het punt helpt met je immuniteit, is Long 7 een geweldig punt tegen duim en pols pijn welke veroorzaakt wordt door teveel sms'n of appen.

Het verloop van de Long meridiaan, de meridiaan waar Long 7 op ligt, loopt bijna volledig evenwijdig aan het pijn patroon wat mensen aangeven wanneer ze last krijgen van een "sms-duim" door overmatig te texten.

Als je, tijdens de zeldzame momenten dat je je telefoon niet gebruikt, Long 7 masseert helpt dit blessures te voorkomen aan je duimen, handen en polsen.

Dit werkt natuurlijk ook voor niet-texting gerelateerde duim, hand en polsklachten. Sommige gevallen van Carpaal Tunnel Syndroom bijvoorbeeld, afhankelijk van waar de pijn zich bevindt, kunnen verlicht worden met Long 7. En ook al helpt het niet voor de pijn, je boost altijd je immuunsysteem!

 

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur