Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

mei 14, 2015

'Waarom prik je dat punt?' Milt 6


Ingestuurd door: Admin

Vraag jij je ook weleens af waarom acupuncturisten bepaalde punten prikken? Mijn "Waarom prik je dat punt?" serie heeft daarop het antwoord!

Tot nog toe hebben we gekeken naar Dikke Darm 4 en Lever 3, 2 populaire acupunctuurpunten die vaak samen gebruikt worden; Maag 36, welke bekend staat om zijn energerende eigenschappen; en Du Mai 20 en fascinerend gespreksonderwerp gelokaliseerd bovenop je hoofd.

Vandaag gaan we kijken naar een veel gebruikt punt dat Milt 6 heet.

Milt 6 - ook bekend als Sanyinjiao (Chineese naam), Three Yin Intersection (Engelse naam) en SP6 (acupuncturisten afkorting) - is gelokaliseerd aan de binnenzijde van het onderbeen.

Om het punt zelf te vinden, leg je de pinkzijde van je hand tegen het hoogste punt van je binnenste enkel bot. Milt 6 ligt direct boven het hoogste punt van je enkel bot aan de andere (wijsvinger) kant van je hand. Zie plaatje.

Bij Milt 6 krijg je een drie voor 1 deal.

De locatie van Milt 6 is wat maakt dat het punt zoveel gebruikt wordt. Milt 6 is het punt waar de Milt, Lever en Nier meridianen elkaar kruisen, vandaar ook de naam Three Yin Intersection (3 yin kruispunt).

Milt6 acupunctuur qi of life arnhem

Dit betekent dat je het punt kunt gebruiken voor alle problemen die te maken hebben met 1 van de 3 meridianen. En dat betekent dat Milt 6 ontzettend veel gebruikt wordt.

John Pirog, in zijn geweldige boek The Practical Application of Meridian Style Acupuncture, zegt dat het opnoemen van alle Milt 6 toepassingen "een heel boek in beslag zou nemen".

In A Manual of Acupuncture, noemt auteur Peter Deadman Milt 6 “1 van de meest belangrijke en meest gebruikte acupunctuur punten.”

Het is niet alleen omdat Milt 6 op het kruispunt ligt van 3 meridianen. Belangrijker nog; Milt, Lever en Nier, nog meer dan andere meridianen, liggen aan de basis van de meest belangrijke lichaamsfuncties van de mens.

Vooral hier in het Westen, waar we vaak overwerkt en enorm gestrest zijn, worden we onevenredig getroffen met patronen die van invloed zijn op de Lever en Milt meridianen. Om deze reden wordt Milt 6 bijna altijd gebruikt bij acupunctuurbehandelingen die gericht zijn op het algemeen welbevinden, balanceren en stress vermindering.

We kunnen allemaal wel wat meer Milt 6 gebruiken in ons leven.

Dames, onthou dit acupunctuur punt

Hoewel Milt 6 gebruikt wordt voor veel verschillende problemen, volgen er hier toch een paar waarvan bekend staat dat Milt 6 hier enorm effectief is. Gynaecologische problemen staan bovenaan de lijst.

Milt6 acupunctuur qi of life arnhem

Alles wat te maken heeft met gynaecologie - PMS, onregelmatige of pijnlijke menstruatie, onvruchtbaarheid, uitgestelde of moeilijke bevalling, genitale pijn of jeuk - is, vanuit een acupunctuur perspectief, gerelateerd aan de Milt, Lever en Nier. Gynaecologische problemen kunnen voortkomen uit alle 3 deze systemen, dus een punt wat hun alle drie beïnvloed, is efficiënt en effectief.

Het effect van Milt 6 op de voortplantingsgezondheid van een vrouw is zelfs zo krachtig dat het punt niet gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap.

Milt 6 kan ook ingezet worden bij voortplantingsproblemen bij de man. Het wordt veelvuldig ingezet bij mannen die klagen over impotentie, zaadlozing en genitale pijn.

Milt 6 is veel om te verteren

Na gynaecologie, is de vertering het meest bekende gebied waar Milt 6 voor ingezet wordt.

Vaak wordt deze dan gecombineerd met het punt Maag 36. Milt 6 is vooral gericht op het oplossen van digestieve en abdominale problemen als gevolg van iets wat bekent staat als Damp.

Wanneer Damp betrekking heeft op digestieve problemen, veroorzaakt het diarree, onverteerde etensresten in je ontlasting, abdominale volheid of distentie en een zwakke eetlust. Veel van deze symptomen worden gezien bij die overwerkte, gestreste Westenaar waar ik het eerder over had, omdat Damp vaak een teken is van Milt deficiëntie veroorzaakt door een overactieve Lever.

Milt 6, naast dat deze vaak ingezet wordt voor digestieve of abdominale problemen die wijzen op Damp, is ook HET punt voor vrouwen wiens digestieve verstoringen samen gaan met gynaecologische problemen.

Andere problemen waar je Milt 6 voor kunt inzetten zijn o.a. pijnlijke urinatie, slapeloosheid, duizeligheid, lage rug en knie pijn, maar ook enkel en voetpijn vanwege zijn lokalisering.

Als het connectie punt van de Milt, Lever en Nier energieën van het lichaam, zijn de effecten van Milt 6 veelzijdig en krachtig. Sta niet verbaasd als het punt gebruikt wordt tijdens jouw volgende acupunctuur behandeling.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze dan achter via het commentaar veld hieronder.

Wil je weten of acupunctuur iets voor jou kan doen? Neem dan contact met me op, ik sta je graag te woord!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur