Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

feb 14, 2016

'Waarom prik je dat punt?' Nier 6


Ingestuurd door: Admin

Waarom prik je dat punt? Nier 6

In deze editie van Waarom prik je dat punt?, wil ik graag een punt op de Nier meridiaan bespreken, namelijk Nier 6.

Nier 6, ook wel bekend als Shining Sea (Engelse naam), Zhaohai (Chineese vertaling) en KiD6 (acupuncturisten lingo) is gelokaliseerd op de binnen enkel.

Vindt dit punt door het hoogste punt te vinden van je enkel bot aan de binnenzijde van je enkel. Glij dan met je vinger naar beneden, richting je voetzool, tot je een klein kuiltje tussen twee pezen voelt. Dit is Nier 6 (zie onderstaand plaatje). Als je het kuiltje niet voelt, buig dan je voet een beetje.

Naast dat Nier 6 een effectief punt is voor het oplossen van een breed scala aan problemen, letterlijk van je hoofd tot aan je tenen, is het punt ook een herinnering dat de super werking van acupunctuur hem zit in subtiliteiten.

Nier 6 qi of life arnhem

Omdat Nier 6 op een bottig stuk ligt, omgeven door pezen, worden de acupunctuur naalden erg oppervlakkig geprikt. De meeste mensen voelen het nauwelijks. (er zijn natuurlijk uitzonderingen, dus maak je geen zorgen als je een sensatie ervaart als Nier 6 geprikt wordt)

Acupunctuur punten die zich op de meer vlezige, gespierde delen van het lichaam bevinden worden op een dieper niveau geprikt. Deze diepere insertie kan je meer voelen en je ook het gevoel geven dat het punt dan ook meer 'doet'.

Het is echter niet waar. Hoewel diep prikken geschikt is voor bepaalde acupunctuur punten en condities, is acupunctuur eigenlijk heel subtiel en hoe het de energie door het lichaam verdeelt. Dieper is niet altijd beter. Minder is vaak meer.

Soms zijn het juist de meest oppervlakkig geprikte acupunctuur punten, diegenen die het minste sensatie oproepen als ze geprikt worden, die voor de meest grote veranderingen zorgen. Nier 6 herinnert ons hier aan.

De acupunctuur ruit

In het algemeen wordt NIer 6 het meeste gebruikt om keel problemen te verlichten. Elke soort keelprobleem heeft baat bij dit punt, droge keel, kriebelhoest, keelpijn, gezwollen keel, problemen met slikken, zelf het gevoel een brok in je keel te hebben.

Nier 6 wordt gezien als het meester punt van een meridiaan die bekend staat als Yin Qiao Mai, een van de acht buitengewone meridianen.

Hele acupunctuur systemen vinden hun grondslag in de buitengewone meridianen, dus een uitgebreid verslag van deze meridianen valt buiten de scope van dit artikel (binnenkort publiceer ik hier een e-book over). Maar voor zover het nier 6 aan gaat is de Yin Qiao Mai een meridiaan die dieper in het lichaam loopt dan de nier meridiaan, maar langs een soortgelijk pad. Het volgt het interne van het lichaam van de voet helemaal omhoog tot de binnen ooghoek. Hij doorkruist de keel en brengt zo vocht en beweging naar dit gebied.

Nier 6 helpt op dezelfde manier bij oogproblemen zoals roodheid, jeuk en wazig zicht, door het vocht naar de ogen te reguleren.

Dit punt kalmeert je geest

Het vermogen van Nier 6 om de brok in je keel op te lossen komt gedeeltelijk door wat ik hierboven al uitlegde over de relatie van het punt met de lichaamsdelen die zich langs deYin Qiao Mai bevinden. Het heeft echter ook te maken met de relatie tussen Nier 6 en het Hart systeem.

Veel emotionele disbalansen, zoals angst depressie, nerveusheid en onrust, kunnen binnen de acupunctuur worden toegeschreven aan een disharmonie tussen het Nier en het Hart systeem. Soms wordt dit 'Hart en Nier communiceren niet' genoemd. Om een rustige geest te hebben en je in balans te voelen, moeten het Hart en Nier systeem in harmonie met elkaar functioneren.

Nier 6 is een van DE punten op de Nier meridiaan voor het herstellen van de balans met het Hart om zo emotionele symptomen te verlichten.

Sluit je ogen en denk aan NIer 6

De relatie van Nier 6 met het Hart maakt het punt ook geschikt voor het behandelen vn slapeloosheid. Velen van ons kunnen niet slapen omdat we emotioneel worstelen of omdat we onze gedachten niet kunnen stoppen. Dit soort slapeloosheid wordt vaak toegeschreven aan een onbalans van het Hart systeem.

Zoals ik hierboven al beschreef, heeft Nier 6 invloed op oog gerelateerde problemen, omdat de ogen onderdeel zijn van de Yin Qiao Mai. Slapeloosheid die aanvoelt alsof je fysiek je ogen niet dicht kunt houden, kan duiden op een Yin Qiao Mai-gerelateerd probleem. Vandaar ook dat diens meesterpunt, Nier 6, kan helpen.

Als je last hebt van dit soort slapeloosheid, probeer dan eens de volgende oefening:

Ga in bed liggen, maar wel in een zittende houding zodat je nog bij beide enkels kunt. Je kunt proberen om je knieën te buigen en de zolen van je voeten tegen elkaar aan te drukken. Als dat niet comfortabel aanvoelt, neem dan een houding aan die wel comfortabel is zolang je maar bij je beide enkels kunt. Als je helemaal niet zo'n houding kunt vinden, gebruik dan 1 enkel.

Gedurende 5 volledige minuten, druk je Nier 6 stevig aan beide zijden aan (of 1 kant als je niet bij alle twee kunt). Ik vind het het meest comfortabel om hiervoor mijn duimen te gebruiken, maar gebruik welke vingers voor jou juist voelen. Het kan zijn dat het punt wat gevoelig aanvoelt, het kan ook zijn dat je helemaal niets voelt. Beide is ok.

Sluit je ogen en concentreer je volledig op de exacte plaats waar je duimen in contact zijn met je enkel. Haal langzaam en diep adem terwijl je dit doet.

Doe deze oefening elke avond. Wanneer je Nier 6 steeds makkelijker (op de tast) kunt vinden, kun je de oefening ook doen met het licht uit, zodat je makkelijker kunt overgaan naar een volledig liggende positie zodat je, hopelijk, in een diepe slaap valt.

Nier 6 gaat ook omlaag

Hoewel Nier 6 het meest gebruikt wordt voor symptomen in het bovenste deel van het lichaam, kan het punt ook gebruikt worden voor urinatie-, verterings-- en voortplantingsproblemen.

Urine weg infecties, brandende of pijnlijke urinatie, lage buikpijn en constipatie kunnen allemaal behandeld worden met Nier 6.

En omdat het Nier systeem verantwoordelijk is voor seksuele gezondheid en voortplanting, gebruiken acupunctuur behandelingen gericht op menstruatie gerelateerde problemen, van kramp tot onvruchtbaarheid, ook Nier 6.

Vond je dit een fijn artikel en wil je in de toekomst niets meer missen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Heb je mijn gratis e-book al gedownload?

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur