Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

jul 14, 2015

'Waarom prik je dat punt?' Pericard 6


Ingestuurd door: Admin

Waarom prik je dat punt? Pericard 6

In deze versie van de doorlopende serie artikelen, waarom prik je dat punt?, kijken we naar Pericard 6.

Pericard 6, ook bekend als Neiguan (Chineese naam), Inner Pass (Engelse naam) en P6 of PC6 (Acupuncturisten taal), is gelokaliseerd op de binnenzijde van de pols. Het punt ligt ruwweg 2 vingerbreedtes onder de pols plooi, tussen de palmaris longus en flexor carpi radialis pezen (Zie plaatje) 

Op het moment dat het punt geprikt wordt, kun je een klein schokje voelen welke zich uitbreid tot in de 2 vingers. Dit komt omdat de mediale zenuw er direct onder ligt. Meestal gaat deze sensatie vanzelf weer weg, maar soms hoor ik ook wel dat mensen me vertellen dat ze een soort continu vibreren ervaren zolang de naald er nog in zit, al is dit geen onaangenaam gevoel zeggen ze.

Pericard 6 wordt vaak voor 2 zaken gekozen: misselijkheid en ongemak in de borststreek.

Reisziekte armbanden kijken af bij Acupunctuur

Ken je deze reisziekte armbanden? Ze zijn ontworpen om druk te geven op Pericard 6, welke het meest bekend is om zijn misselijkheid opheffende functie.

Pericard 6 acupunctuur qi of life arnhem

Pericard 6 is van toepassing bij allerlei soorten misselijkheid, of het nu veroorzaakt wordt door reisziekte, zwangerschap, stress en spanning, voedselvergiftiging of een buikgriepje. Het punt wordt ook ingezet als de misselijkheid een bijwerking is van bijvoorbeeld chemo- of radiotherapie, een van de weinige keren dat de Westerse Geneeskunde toegeeft dat acupunctuur hierbij effectief is. Pericard 6 wordt veel gebruikt bij de klinische studies die naar acupunctuur kijken speciaal voor dit doel.

Vanwege zijn vermogen om de maag te kalmeren, wordt Pericard 6 ook gebruikt als iemand klaagt over overgeven, overmatig hikken of borborymus (maag knorren) en buikpijn en uitzetting van de buik.

Pericard 6 is een punt waar je zelf ook makkelijk bij kunt. Dit maakt het dan weer handig in gebruik bij die oncomfortabele momenten dat je maag vervelend doet terwijl je in gezelschap bent. Druk het punt stevig aan. Zorg ervoor dat je je hele duim over de breedte van je binnenpols legt, ongeveer 2 vingerbreedtes boven je polsplooi, zodat je zeker weet dat je het punt aandrukt. Ondersteun de achterkant van de pols met je andere hand.

PC6 kan je helpen dingen van je borst te krijgen

De andere belangrijke indicatie voor het gebruik van Pericard 6 is pijn of strakheid op de borst, inclusief hartpalpitaties, kortademigheid en gevoelens van nervositeit of vlinders in je bovenlijf.

Ik vind het wel belangrijk om duidelijk te vermelden dat als je pijn op de borst hebt, je als eerste naar de eerste hulp moet gaan en niet naar je acupuncturist! Alleen als hartproblemen zijn uitgesloten, kun je denken aan Pericard 6 als therapie voor symptomen in het borstgebied.

Pericard meridiaan acupunctuur qi of life arnhem

De Pericard meridiaan begint op de borst met het eerste punt P1 net naast de tepel (zie plaatje). De punten verder naar beneden op de meridiaan worden gebruikt om het begint punt van de meridiaan te beïnvloeden. Pericard 6 wordt gezien als het meeste sterkte punt op de Pericard meridiaan om het borstgebied te beïnvloeden.

Dit is een geweldig punt om angst en stress te verminderen welke samen gaan met het bonzen van het hart of palpaties of kortademigheid. In Pericard 6 knijpen terwijl je een paar keer diep adem haalt, heeft me al door een flink aantal spannende momenten heen geholpen.

De uitwerking van Pericard 6 op angst en stress maakt het een populair punt voor het verminderen van slapeloosheid. Slapeloosheid wordt binnen de acupunctuur vaak gezien als een onbalans in het Hart systeem en de Pericard meridiaan heeft een directe invloed op problemen van het Hart. Omdat veel mensen last hebben van slapeloosheid vanwege angst en stress,  is Pericard 6 een voor de hand liggende keuze. Probeer het eens uit de volgende keer dat je wakker ligt!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook wel eens weten hoe zo'n naaldje voelt? Maak dan een afspraak voor een gratis introductie sessie. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur