Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

jun 14, 2015

'Waarom prik je dat punt?' Yin Tang


Ingestuurd door: Admin

Waarom prik je dat punt? Yintang

Hier weer de nieuwste versie in de serie Waarom prik je dat punt? Dit zijn een serie artikelen die de ligging en werking van de meest populaire acupunctuurpunten uitleggen. Dit keer kijken we naar Yintang.

Yintang wordt gezien als een extra punt, wat betekend dat het niet correspondeerd met een specifieke acupunctuur meridiaan. Er zijn meerdere extra punten verdeelt over het lichaam, maar Yintang is uniek, omdat hij wel op een meridiaan gelokaliseerd is, namelijk de Ren Mai, maar hij wordt niet beschouwt als onderdeel van die meridiaan. Waarom is niet bekekend.

Yintang, wiens engelse naam Hall of Impression is, is zijn eigen entiteit. Het is een enkel punt wat gelokaliseerd is tussen de wenkbrauwen, net onder het gebied wat ook wel het derde oog wordt genoemd. (zie afbeelding).

Acupunctuur's Chill Pill

De meest gebruikte toepassing van Yintang in de moderne acupunctuur is het kalmeren van de geest. Acupuncturisten kiezen dit punt voor mensen die klagen over stress en aanverwante symptomen zoals slapeloosheid als het gevolg van teveel piekeren.

 

yintang acupunctuur qi of life arnhem

Yintang verlicht wat soms aangeduid word als "monkey mind", de non-stop emotionele tredmolen waar velen van ons zich op bevinden. Onrustig, opgewonden, angstig over dingen die we niet onder controle kunnen houden, malende gedachten en de onmogelijkheid om je te concentreren, dat is "monkey mind". Yintang haalt de scherpe randjes af van dit soort emotionele onrust en angst.

Dit acupunctuur punt zorgt ervoor dat je je ontspant.

Om deze reden wordt Yintang vaak gebruikt bij mensen die nerveus of bang zijn voor naalden. Angst voor naalden heeft de neiging op zijn hevigst te zijn als de persoon de acupunctuurtafel opklimt. De behandeling te beginnen met Yintang is een geweldige manier om iemand weer tot rust te brengen, zodat de weg vrij is voor een grotere ontvankelijkheid wat betreft de volgende punten.

Yintang is ook goed voor de buitenzijde van het hoofd

De voordelen van Yintang zijn niet alleen beperkt tot wat er ich in je hoofd afspeelt. Dit acupunctuurpunt wordt gebruikt voor alles wat hoofd en gezicht gerelateerd is en vooral bij problemen die te maken hebben met de neus.

Mensen die last hebben van verstoptheid, een druipneus, verstopte bijholten en neusbloedingen zijn goede kandidaten voor het gebruik van Yintang. Dit punt wordt ook ingezet voor oogproblemen en voor frontale hoofdpijn, duizeligheid en hoogtevrees.

Door zijn kalmerende eigenschappen en zijn toegankelijke locatie, kan Yintang een aanvulling zijn bij bijna elke acupunctuurbehandeling. Ook voor mensen die zelf aan acupressuur doen is het een geweldig punt.

Probeer bij pijn klachten eens Yintang in combinatie met Dikke Darm 4 aan te drukken. Dit is vooral goed bij pijn op het hoofd of in het gezicht, omdat Dikke Darm 4 op een meridiaan ligt die naar dat gebied stroomt. Voor stress gerelateerde klachten zoals slapeloosheid, druk je Yintang in zijn eentje met stevige druk aan.

Wil je weten hoe jij Yintang goed kan inzetten bij jouw klachten of ben je gewoon benieuwd naar wat een acupunctuur behandeling is? Neem dan contact met me op voor een gratis vrijblijvende kennismaking. Ik sta je graag te woord!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur