Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

apr 28, 2015

8 dingen om te onthouden voor je acupunctuurbehandeling


Ingestuurd door: Admin

Acupunctuur behandeling Qi of Life Arnhem

Acupunctuur heeft eigenlijk geen echte regels. Wat voor de een werkt, hoeft niet te werken voor de ander. Dat is het mooie aan acupunctuur, het doet wat wij op dat moment nodig hebben.

Maar, er zijn wel wat algemene regels als het gaat over je voorbereiden op je acupunctuurbehandeling. Ze zijn allemaal aan te passen op basis van jouw constitutie en voorkeuren, maar in mijn ervaring helpen deze richtlijnen over het algemeen om jouw acupunctuur ervaring te verbeteren.

Ben je er klaar voor om het meeste uit jouw acupunctuurbehandeling te halen? Onthou dan deze 8 dingen.

Plan verstandig

Vermijd het plannen van een behandeling vlak voor of vlak na iets inspannends. Je hoeft ook niet uren stil te zitten voor of na een behandeling, maar je moet ook niet helemaal los gaan op de sportschool of een zware, stressvolle bespreking gepland hebben. Probeer een behandeling ook niet tussen 2 andere afspraken in te persen. Dit zorgt er namelijk vaak voor dat je of aan de late kant bent of dat je gestrest bent tijdens je behandeling.

Eet

Dit is een hele belangrijke en hier krijg ik dan ook vaak vragen over. Iedereen verteert zijn eten weer op een andere snelheid, dus ga hier mee om op een manier die bij je past, maar het is een goede richtlijn om ongeveer 2 uur voor je acupunctuurbehandeling iets te eten. Je wilt niet helemaal vol zitten tijdens je behandeling of iets gegeten hebben wat zwaar, gefrituurd of gekruid was, maar je wilt ook niet met een lege maag naar je behandeling gaan. Je kunt je dan na de behandeling wat licht in je hoofd of fysiek uitgeput voelen. Als je twijfelt of je te kort voor je acupunctuur zit om te eten, eet dan gewoon. Je kunt beter een klein beetje vol zitten, dan afgeleid worden door de honger tijdens je behandeling.

Koffie is niet je vriend

Daarmee bedoel ik niet dat koffie nooit je vriend is, maar koffie vlak voor een acupunctuurbehandeling is geen goed idee. Als je een afspraak hebt in de vroege ochtend en je kunt niet zonder je ochtend kop koffie, doe dan wat je niet laten kunt (kijk dan wel of je een decaf bakje kunt drinken). Maar als je later op de dag een acupunctuurbehandeling gepland hebt, probeer dan minstens 2 uur van te voren geen koffie te drinken.

Koffie is namelijk een stimulans. Het is aangetoond dat koffie norepinephrine en epinephrine vrij geeft, welke de vecht-of-vlucht reactie van je lichaam aanzet. Acupunctuur helpt je lichaam die reactie juist uit te zetten door je van een sympathische (vecht-of-vlucht) staat naar een parasympatische (rust-en-verteer) staat te verplaatsen, dus koffie belemmert dit proces. Het maakt het ook moeilijk voor een acupuncturist om accuraat je pols te kunnen voelen en je tong te bekijken, omdat koffie je hartslag versnelt en je tong oppervlak kleurt.

Alcohol ook al niet

Een van de grootste geschenken van acupunctuur is diens vermogen ons helderder te laten zien. Niet letterlijk, als in een verbetert zicht (ook al doet dat het ook), maar het helpt ons om situaties en onze symptomen te zien met meer helderheid. Alcohol doet het tegenovergestelde. Het verdooft ons, haalt het scherpe randje eraf, wat juist tijdens een acupunctuurbehandeling niet goed is. Een van de doelen van acupunctuur is ons bewuster te maken van hoe we ons voelen. Onze zintuigen versluieren met alcohol helpt dan niet.

Onthou waar je geweest bent

Voor je naar je acupunctuurbehandeling gaat, neem wat tijd om na te denken over belangrijke medische gebeurtenissen in je leven, je kunt zelf een lijst maken als dat jou helpt. Denk bijvoorbeeld na over de ziektegeschiedenis van jou en je familie, langdurige ziekten, operaties etc. Noteer ook welke medicijnen je nu slikt en welke je hebt geslikt in het verleden (bv de pil).

We hebben de neiging dit soort dingen te vergeten of we gaan er vanuit dat ze niet relevant zijn voor de klacht waarmee je komt. Maar vanuit een acupunctuurperspectief helpen deze zaken een algemeen beeld te geven van jouw gezondheid. Jouw acupuncturist zal hierover willen horen. Als je twijfelt of je iets er wel of niet bij moet zetten, dan is het altijd beter dit wel te doen.

Draag loszittende kleding

Dit maakt het voor je acupuncturist makkelijker om de delen van je lichaam te ontbloten waar de naalden gezet moeten worden. Dit is met name belangrijk als je in groepsverband behandeld wordt, met je kleding aan. Maar ook voor privé afspraken is loszittende kleding een stuk handiger voor zowel jezelf als je acupuncturist.

Heb geen haast

Ook al hebben we verstandig gepland, dan nog hebben we de neiging pas op het laatste moment te vertrekken voor onze afspraak. Hierdoor maak je je afspraak stressvoller dan noodzakelijk is en vooral bij een acupunctuurbehandeling werkt dit contraproductief. Het is vergelijkbaar met hoe koffie werkt tegen het proces van het kalmeren van het zenuwstelsel. Als je je moet haasten voor een afspraak is je pols hoger dan normaal, je gedachten gaan op de hoogste snelheid en je bent gespannen doordat je je zorgen maakt of je wel op tijd gaat zijn.

Velen van ons hebben dagelijks last van dit soort spanningen in onze met stress gevulde dagen en vaak zijn die spanningen juist de aanleiding geweest om te beginnen met acupunctuur. Dus waarom het dan erger maken door je te moeten haasten? Ongeacht wanneer je afspraak ook is, zet hem een kwartier eerder in je agenda. Het ergste wat er dan kan gebeuren is dat je nog 15 minuten in de wachtruimte moet wachten. Eindelijk, tijd en ruimte om jezelf te kunnen horen denken.

Zet je mobiel uit

En tot slot, zet alsjeblieft je mobiel uit. Ook niet op trillen. Echt uit. En doe dat voor je acupunctuurbehandeling daadwerkelijk begint om te voorkomen dat je afgeleid wordt door een telefoontje of een gemist apje. Dit is jouw tijd en niet de tijd van iemand anders. Zorg dat hij telt.

Somige van deze dingen zijn makkelijk weer te vergeten. Maak een pre-acupunctuur checklijst, iets waar je even kunt spieken op de dag dat je een acupunctuurbehandeling gepland hebt, 's ochtends als je wakker bent en nog een keer vlak voor je afspraak.

Benieuwd wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Maak vandaag nog een afspraak :-) Ik help je graag!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur