Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

nov 13, 2016

Boost je immuun systeem met deze 2 minuten Acupressuur routine


Ingestuurd door: Admin

Acupunctuur versterkt de natuurlijke weerstand tegen ziekte.

griep verkouden qi of life acupunctuur arnhem

 

Toen ik nog weer eens door mijn oude notities van mijn acupunctuur opleiding heen bladderde, kwam ik een zin tegen die ik 2x onderstreept had en met een markeer stift had gemarkeerd.

Ik kan me niet meer herinneren dat ik het heb opgeschreven of wie vanmijn leraren me ddat verteld heeft, maar de woorden waren duidelijk belangrijk voor me. En als ik ze nu weer lees, vooral zo tijdens het griep seizoen, dan begrijp ik weer waarom.

Het is een simpel maar diepgaand idee. Vergeet endorfines. Vergeet het verbeteren van de bloed circulatie. Vergeet het placebo effect. DIT is hoe acupunctuur werkt, door onze natuurlijke afweer tegen ziektes te versterken.

Of we het nu hebben over de griep en het boosten van onze afweer hiertegen of over rugpijn, acupunctuur maakt ons sterker zodat we van nature weerstand kunnen bieden tegen ziekte en pijn. 

Acupunctuur werkt uiteindelijk door ons te helpen better om te gaan met zowel fysieke als emotionele zaken.

De acupunctuur griepprik

Vanwege de hierboven genoemde redenen werkt acupunctuur in eerste instantie preventief, het maakt ons sterker zodat we ziektes kunnen voorkomen in plaats van dat we op zoek moeten naar een oplossing als de ziekte er al is.

De volgende acupunctuur punten versterken ons immuunsysteem en verbeteren onze kansen op het voorkomen van de griep zit jaar. En als je de griep al hebt of hebt gehad dan zorgen deze 4 punten ervoor dat he herhaling in de toekomst kunt voorkomen.

Naast je reguliere acupunctuur sessies kun je deze punten zelf aandrukken om jezelf te helpen gezond te blijven gedurende het griep seizoen.Je kunt deze punten ook gebruiken bij je kinderen of andere dierbaren die wel een extra boost voor hun immuunsysteem kunnen gebruiken.

Nier 27

Nier 27 qiof life arnhem

Nier 27 is een immuunsysteem-boost superheld en vooral goed voor mensen die snel last krijgen van griepsymtomen aan de luchtwegen. Het Nier systeem grijpt de Long Qi wat zoveel wil zeggen als dat het Nier systeem het Long systeem helpt om de lucht die de longen binnenkomt te verdelen door de rest van het lichaam. Als er een probleem zit in deze relatie dan uit zich dat ik kortademigheid en hoesten, maar ook in moeheid omdat het lichaam niet voorzien wordt van voldoende zuurstof. Nier 27 is makkelijk bereikbaar en ligt ongeveer een duimbreedte onder het midden van je sleutelbeen.

Dikke Darm 11

Dikke darm 11 qi of life arnhem 

Hoewel dit punt meer bekent staat om zijn koortd verlagende eigenschap wordt Dikke Darm 11 ook preventief gebruikt tegen verkoudheid en griep en andere immuun comprimerende condities. De hele bekende stijl van Japanse acupunctuur van Kiiko Matsumoto ziet Dikke Darm 11 zelfs als het meester immuun punt van het lichaam. Eigenlijk is het een punt dat net iets onder een naast Dikke Darm 1 zit. De exacte locatie wordt bepaald door de gevoeligheid in dat gebied. Het meeste gevoelige punt is meestal ook het meest effectief als dit aangedrukt of geprikt wordt. Leer meer over Dikke Darm 11, zijn locatie en diens werking hier.

Long 7

Long 7 qi of life arnhem

Steek je duim op. Als je dat doet, dan zie je een kuiltje bij de basis van je duim (ook wel de anatomische snuifdoos genoemd). Vanaf dat kuiltje, ligt Long 7 overgeer 2 vingerbreedtes hoger op je arm. Dit acupunctuur punt is goed voor het geven van een boost aan je afweer energie en dit helpt je afweer systeem sterk te houden? Symptomatsich wordt Long 7 veel gebruikt voor het behandelen van hoest, hoofdpijn en een stijve nek. Lees hier meer over dit punt.

Maag 36

Maag 36 qi of life arnhem

 

Maag 36 is een van de meest effectieve acupunctuur punten voor het versterken van het immuun systeem en bij het herstellen van vermoeidheid. Acupuncturisten gebruiken dit punt vaak tijdens hun behandelingen omdat het zo'n energie gevend punt is. Maag 36 ligt ongeveer een handbreedte onder je knieschijg, net aan de buitenzijde van je scheenbeenbot, de tibia. Als je hard genoeg drukt op dit punt, kun je een sterkte sensatie voelen die via je been omlaag reist. Leer hier meer over Maag 36 en waar je hem nog meer voor kunt gebruiken.

Hoe werkt de routine?

Hier een paar snelle tips om acupressuur te gebruiken voor deze punten:

  • Voordat je acupressuur gaat toepassen op deze punten zorg je dat je in een comfortabele houding zit die je in staat stelt deze punten makkelijk te kunnen bereiken (maak je geen zorgen we doen ze niet allemaal tegelijk!)
  • Begin met Nier 27 en werk langzaam langs je lichaam omlaag. De volgorde is Nier 27, Dikke Darm 11, Long 7, Maag 36
  • Omdat je beide handen vrij hebt, druk je bij Nier 27 en Maag 36 aan beide zijden van het lichaam tegelijk op de punten.
  • Bij Long 7 en Dikke Darm 11 druk je om de beurt aan beide zijden van het lichaam op de punten en bepaal je of 2 kant gevoeliger is dan de andere. Als dat inderdaad zo is dan concentreer je je op het meest gevoelige punt van de 2. Als ze even gevoelig zijn aan beide zijden (of helemaal niet) dan kun je een van beide pakken of ze alle twee om de beurt aandrukken.
  • Druk ongeveer 30 seconden op elk punt. Oefen ferme druk uit terwijl je blijft ademhalen richting je buik. Waarschijnlijk zul je merken dat je deze routine erg ontspannend vind, dus voel je vrij deze te herhalen. Vooral in deze tijd van het jaar kun je het niet te vaak doen.
  • Als onderhoudsroutine probeer je deze 2 minuten durende routine een keer 's ochtends en een keer 's avonds te doen. Als je je moe of zwak voelt of als je het gevoel hebt dat je ziek aan het worden bent, doe de routine dan 3x per dag.

Ik wens je een giep en verkoudheidsvrije winter!

 

Heb je genoten van mijn artikel? Laat dan een reactie achter, dank je.

Heb je mijn gratis ebook al gedownload?

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur