Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

mei 16, 2016

7 acupunctuur punten die helpen bij hooikoorts


Ingestuurd door: Admin

7 acupunctuur punten die helpen bij hooikoorts

De lente is in volle gang. Voor sommigen geweldig, want de zomer komt er aan. Alles staat in bloei en de dagen worden langer! Voor anderen is het tijd voor loopneuzen, niesen, jeukende ogen en hoofdpijn! De hooikoorts tijd is aangebroken.....

Maar de lente hoeft niet een nare tijd te zijn voor mensen met hooikoorts! Acupunctuur biedt uitkomst bij zowel het voorkomen van hooikoorts symptomen als bij het afkomen van deze symptomen.

Specifiek zijn er 7 acupunctuur punten die wonderen doen voor het voorkomen of verlichten van hooikoorts symptomen.

7 punten, 7 vingers. Dat is alles wat er voor nodig is

Acupuncturisten gebruiken deze 7 punten altijd tijdens hun behandeling ter verlichting van seizoens- allergieën. Het meest ideale is om al naar een acupuncturist te gaan voor je allergie symptomen krijgt. Nu is daar de ideale periode voor, want nog niet alles staat volledig in de bloei.

Als je al wel symptomen hebt, dan kunnen de zelfde punten gebruikt worden om af te komen van deze symptomen, vooral van je loopneus, jeukende ogen en sinus hoofdpijnen. Het is niet ongewoon dat je, na de behandeling, een onmiddellijke verlichting voelt in je neus.

Maar het mooiste van deze punten is nog wel dat jij zelf deze punten kunt gebruiken om je symptomen te verlichten. Het enige wat je nodig hebt zijn 7 vingers en een beetje concentratie en coördinatie.

In de meeste gevallen is het zelf stimuleren van deze punten geen vervanging voor een echte acupunctuur behandeling. Maar, als een preventieve maatregel, kan het verschijnen van symptomen worden uitgesteld en de heftigheid van aanwezige symptomen worden verlicht. Ook kun je hiermee het effect van de acupunctuur behandeling langer laten duren, zodat je meer tijd kunt laten tussen je afspraken. Verder is het natuurlijk ontzettend handig om in te zetten bij een acute aanval van symptomen.

Het nieuwe gezicht van de Lente

Stel je eens een wereld voor waarbij het eerste waar we aan denken als we seizoens- allergie horen, niet een medicijnen reclame is waarbij we iemand blij door een veld zien rennen, maar in plaats daarvan iemand die zichzelf in zijn gezicht prikt. Hoe gaaf zou dat zijn.

Maar, waar moet je prikken?

acupunctuur allergie qi of life arnhemJe richt je op 6 punten op het gezicht: Dikke Darm 20, Maag 2 en Blaas 2. Alle 3 deze punten worden twee keer aangedrukt, symmetrisch op beide zijden van het gezicht. Samen vormen zij dus 6 punten (de zevende leg ik zo uit).

Het plaatje laat zien waar je moet drukken en hoe het eruit ziet als je alle 6 de punten tegelijk aandrukt. Je gaat dus voor net naast de neus, net onder je oog (je voelt een klein deukje in het bot, daar ligt het punt) en het uiteinde van je wenkbrauw, boven je binnenooghoek.

Naast het vinden van de goede locatie van het punt, moet je ook opletten op de richting waarin je op het punt drukt. Dit is waar je de coördinatie en de concentratie voor nodig hebt.

Dikke Darm 20, de punten net naast je neusvleugels, moeten diagonaal omhoog worden aangedrukt, alsof je mikt op het oog aan de andere kant. Maag 2, de punten onder je ogen, moeten omlaag richting je mond worden aangedrukt. Blaas 2, de punten op je wenkbrauwen, moeten omhoog richting de top van het hoofd worden aangedrukt.

Het handhaven van de juiste puntlocaties en hun richtingen kan wat raar aanvoelen in het begin, maar het wordt steeds makkelijker hoe vaker je het doet. Voor de meeste mensen die ik deze techniek aanraadt, werkt de combinatie van de pink, de ringvinger en de middelvinger het beste. Maar iedereen heeft weer een andere vinger en hand coördinatie, dus probeer vooral uit wat het meest comfortabel aanvoelt voor jou.

Geluks nummer 7: Milt 5

De 6 punten op het gezicht worden vanuit een acupunctuur perspectief gezien als lokale punten. Met andere woorden, naalden (of vingers) worden geplaatst op de locatie van het probleem. In dit geval dus in de buurt van de neus, ogen en het voorhoofd omdat dit is waar de meeste allergische symptomen zich voordoen.

Maar, net als bij alle andere aandoeningen, worden allergieën veroorzaakt door een onderliggende onbalans. Dus naast de 6 al genoemde punten op het gezicht, gebruiken acupuncturisten vaak ook nog een zevende punt om de basis oorzaak van seizoens- allergieën, zoals hooikoorts, aan te pakken.

Dit punt is Milt 5, gelegen onder het enkel bot (aan de binnenzijde) richting de tenen. Het punt wordt alleen aan de linker kant geprikt.

Maar waarom Milt 5? Afhankelijk van aan wie je het vraagt, zijn hier veel redenen voor, maar in de basis wordt Milt 5 ingezet bij de behandeling van allergieën vanwege zijn functie om iets op te lossen wat wij acupuncturisten "Damp" noemen.

We kunnen een heel artikel, of zelfs wel een heel boek eigenlijk, schrijven over Damp. Maar voor dit artikel volstaat het om te vertellen dat Damp in het lichaam zorgt voor gefixeerde, zware obstructies. En wanneer Damp zich ophoopt, kan het veranderen in Flegma wat erg lijkt op de Flegma waar we allemaal bang voor zijn tijdens het allergie seizoen.

Milt 5 aandrukken tegelijkertijd met de 6 punten op het gezicht is wel erg ambitieus. Je hoeft ze niet allemaal tegelijkertijd aan te drukken. Milt 5 kun je makkelijk aandrukken terwijl je TV kijkt, leest of gewoon zit en je hebt er niet je beide handen voor nodig. Ik heb gemerkt dat met gekruiste benen zitten het beste werkt. Zo exposeer je op een comfortabele manier je linker binnen enkel en kun je makkelijk bij het punt met je rechter wijsvinger. Als je achter je bureau zit, kun je ook je linkervoet op je rechter dijbeen leggen, zo kun je er ook gemakkelijk bij. Het is belangrijk dat je een positie vindt die comfortabel is voor jou.

Het is oneerlijk dat zoveel mensen die last hebben van een seizoens- allergie de lente zien als een periode waarin ze binnen moeten blijven. Het is gewoon tijd om een nieuw gezicht op te zetten.

Heb jij last van een seizoens- allergie, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, en wil jij in de lente ook gewoon klachten vrij buiten kunnen zijn? Maak dan nu een afspraak zodat ook jij gewoon kunt genieten van de lente!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur