Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

sep 28, 2016

In tijden van verandering kan Acupunctuur helpen


Ingestuurd door: Admin

verandering qi of life acupunctuur arnhem

In tijden van verandering kan Acupunctuur helpen

En daar zijn we weer, het is nu ongeveer een week herfst. Over een maand is het alweer Halloween en dan begint het feestdagen gedruis weer. Binnenkort gat de klok weer een uur terug. Er zijn veranderingen op komst. 

Als de dagen donkerder worden en de feestdagen motor overuren gaat draaien, kan het zijn dat je merkt dat je lichaam en je geest veranderen. Minder energie, meer stress, een verandering in je slaapritme en digestieve verstoringen zijn normaal in deze tijd van het jaar.

Als je merkt dat jijzelf of de mensen om je heen op deze (of andere) manieren veranderen in de komende maanden, onthou dan: Verandering is goed.

Maar zo voelt het niet altijd. Verandering kan soms zelfs erg lastig zijn en veel van ons worstelen er dan ook mee. Of het nou een grote levensstijl verandering is of een lichte verandering in je dagelijkse routine, je moeten aanpassen brengt ons van ons apropos.

Ik ben zelf ook ontzettend goed in het verzetten tegen verandering. Ik hou van mijn routines en ik neig naar oplossingen die ik kan voorspellen en beheersen. Maar acupunctuur heeft me enorm geholpen om de teugels een beetje te laten vieren.

In de theorie van de acupunctuur is verandering het belangrijkste ingrediënt voor het worden van een gezonder persoon. Dit erkennen stelt ons in staat om situaties aan te gaan, ongeacht hoe uitdagend die ook mogen zijn, met meer hoop en flexibiliteit.

Waarom is verandering zo moeilijk?

Verandering is voornamelijk moeilijk omdat we onszelf wijsmaken dat we kunnen anticiperen op de resultaten van de dingen waaraan we gewend zijn. OP het moment dat dingen veranderen, vinden we dat niet leuk omdat we nu de resultaten niet meer kunnen voorspellen. In een poging om de controle te behouden over ons van nature uit controle zijnde leven, gaan we op zoek naar een kant en klare uitleg.

In de geneeskunde uiten we dit in absolute labels. We zijn of ziek of we zijn gezond. Onze waarden zijn te hoog of te laag. En zelf als we ons aan de negatieve kant van die weegschaal bevinden is dat nog te verkiezen boven het 'niet weten'.

Maar dit is wel de realiteit, we weten het eigenlijk nooit. Een andere realiteit is onze on-bereidheid dit te accepteren als een grote bron van stress en angst.

Elke minuut van de dag veranderen we.

De ene dag voel je je depressief en de volgende dag(en) weer blij. We noemen dat vaak een depressief persoon met hier en daar wat goede dagen. Maar misschien is het wel een gelukkig persoon met hier een daar een slechte dag.

Dit betekent niet dat iemand die echt depressief is, niet in therapie moet gaan en moet stoppen met zijn anti-depressiva. Het betekent dat verandering een constante is en dat de potentie om te transformeren van de ene staat van zijn naar de andere altijd aanwezig is. Vooruitgang ziet er voor iedereen weer anders uit.

Acupunctuur voor verandering

Tussen de extremen van de medische diagnoses en onze negatieve inschatting van ons zelf vinden vak subtiele maar significante veranderingen plaats. Acupunctuur werkt in dit grijze gebied. Het leert ons om context en relativiteit te waarderen, om na te denken over de kleine veranderingen die in ons en om ons heen steeds weer plaatsvinden.

Het doel van acupunctuur is niet om symptomen te elimineren. Symptoomverlichting is fijn, maar het wordt gedaan met het oog op het verschuiven van de onderliggende patronen van disharmonie die in de eerste plaats de oorzaak waren van de symptomen .

In de basis gaat acupunctuur over het in beweging krijgen van dingen die vast zitten. Soms gaan deze symptomen onmiddellijk weg en soms worden ze eerst erger voordat ze beter worden. In beide gevallen vindt er beweging en dus verandering plaats.

De weg naar echt genezing is anders voor iedereen en het is ook zelden een rechte weg. Vanuit een acupunctuur perspectief is verandering de enige universele markering van vooruitgang. We worden beter zolang we niet meer dezelfde blijven.

Dus geniet van die donkere middagen. Blijf adem halen tijdens de gekte van de feestdagen. Herken de cyclus en omarm de verschuivingen. Verandering van welke soort dan ook ligt net om de hoek. Jij kunt dit aan!

Heb je genoten van mijn artikel? Laat dan een reactie achter, dank je.

Heb je mijn gratis ebook al gedownload?

 

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur