Nieuws

Pagina 1 van 2  > >>

aug 22, 2015
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Afgelopen week heb ik toch zo'n mooi werk mogen doen! Ik heb geholpen bij de geboorte van een prachtige baby jongen :-)

apr 9, 2015
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Momenteel behandel ik iemand met Tinnitus (oorsuizen). Ook met oorsuizen zijn met acupunctuur hele goede resultaten te behalen. Nu na 3 behandelingen zijn de klachten al aanzienlijk minder en zit er dus duidelijk een positieve beweging in de klacht.

okt 23, 2014
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ik behandel een dame die al 20 jaar last heeft van Chronische RSI, al bij diverse specialisten gweest zonder veel effect. Tijdens de eerst acupunctuur behandeling verdween met 5 minuten al de pijn die constant aanwezig was.

 

Moxa

moxa qi of life arnhemAcupunctuur behandelingen kunnen heel goed gecombineerd worden met moxa therapie en cuppen.

Moxa therapie

Moxa therapie  is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden:

• Als los kruid waar een balletje van gemaakt wordt, wat vervolgens op de accupunctuurnaald gezet kan worden

• Als stevige stick, die over de pijnlijke, stagnerende plekken heen en weer wordt bewogen

• Als moxa ‘stickers’ , die tijdens de behandeling direct op de huid geplakt kunnen worden

• Een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

Moxa wordt therapeutisch ingezet als aanvulling op een acupunctuurbehandeling. Moxa  wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi  stimuleren. Als gevolg hiervan kunnen stagnaties opgeheven worden en begint de energie in het hele lichaam weer lekker te stromen. 

De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt,  bij ernstige vermoeidheid, blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben.

Er is nog een heel belangrijke toepassing van moxa therapie: een stuitligging. Voorwaarde is dat de verloskundige of gynaecoloog heeft geconstateerd dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald. In de praktijk blijkt dit het meest succesvol tussen de 35ste en 38ste zwangerschapsweek.

Moxa lamp

In de praktijk beschik ik ook over een moxa lamp die gebruikt wordt bij vermoeidheid, lage rugpijn en verkoudheden. De lamp is uitgerust met minerale platen die voorzien zijn van een hitte-element. Wanneer de lamp geactiveerd wordt, zorgen electro-magnetische golven voor stimulering van het celmetabolise van het lichaam.

Previous page: Indicatielijst  Volgende pagina: Cupping